NL – Beroepsverenigingen

Nederlandse Vereniging Acupunctuur (NVA)

www.acupunctuur.nl

De NVA bestaat sinds 1977 en is de grootste beroepsvereniging voor acupuncturisten en studenten in acupunctuur in Nederland.  De NVA is vertegenwoordiger en dienstverlener voor zijn leden.  Daarnaast zet de vereniging zich ook in voor de erkenning van acupuncturisten als therapeuten.

Zhong

www.zhong.nl

Zhong is een Nederlandse vereniging voor Traditioneel Chinese Geneeskunde.  Het is sinds 1993 de beroepsvereniging voor therapeuten met een HBO-diploma in het veld van TCM.

Yi

www.nbcg.nl

NBCG Yi werd opgericht in 2006 and is sinds 2008 lid van de Wereld Federatie van Acupuncture en Moxibustie Verenigingen (WFAS).  Ze focussen op therapeuten die hun opleiding hebben genoten in China hoewel ze ook diegene welkom heten die in Nederland zijn opgeleid.

TCMNed

www.tcmned.nl

TCMned is een beroepsvereniging ontstaan uit een kring van TCM-therapeuten die in het bezit zijn van een universitaire diploma of een diploma gelijkwaardig aan HBO niveau op het gebied van Traditional Chinese Medicine (TCM).  De therapeut kan één of meerdere van de volgende behandelingen aanbieden: acupunctuur, tuina, cupping en het voorschrijven van Chinese kruiden. De vereniging is voortgekomen uit de behoefte om de Chinese cultuur binnen deze geneeswijze hoog te houden, waarbij alle nieuwe ontwikkelingen over Chinese geneeskunde van de TCM universiteiten in China gevolgd en geïntegreerd worden.

Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV)

www.acupunctuur.com

De NAAV werd opgericht in 1973 als een vereniging voor tandartsen / artsen voor acupunctuur in Nederland.  Zij zijn de enige vereniging die exclusief is voor tandartsen en artsen.  De NAAV is een gemeenschap voor doktoren die acupunctuur beoefenen en is het contact punt voor professionele en sociale zaken betreffende het uitvoeren van acupunctuur onder doktoren.

Vereniging ter bevordering van de Alternatieve Geneeswijzen (VBAG)

www.vbag.nl

De VBAG werd opgericht in 1984 om de kwaliteit van complementaire geneeskunde in Nederland te verbeteren en beschermen.  VBAG is ook een beroepsvereniging voor therapeuten die afgestudeerd zijn aan een VBAG erkende opleiding.

RBCZ – Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg

www.rbcz.nu

De Stichting RBCZ is een organisatie van therapeuten die werken in de complementaire en alternatieve zorgsector.  Zij bieden de mogelijkheid zich te registreren voor kwalificatie en voorzien actuele en betrouwbare informatie voor de geregistreerde beoefenaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *