B – Romans

2e Hands – Eigen boeken

Het boek van Ye Ye – Een dochter van China over geluk, traditie en spirituele wijsheid- A.Y. Mah- 5€

Met haar autobiografie Vallende bladeren wist Adeline Yen Mah vele lezers te raken en aan het denken te zetten. In Het boek van Ye Ye richt ze zich op een veelheid aan onderwerpen uit haar land van herkomst: van boeddhisme en de I Tjing tot Chinees eten, de traditionele geneeskunst en feng shui. Op meeslepende wijze brengt ze deze elementen van de Chinese cultuur en geschiedenis in verband met haar persoonlijke leven en ervaringen.
Het boek van Ye Ye is een meeslepende getuigenis van een westerse volwassene die terugkijkt op de tradities en gewoonten van het land van haar jeugd. Zo vertelt Adeline Yen Mah hoe zij op latere leeftijd met de I Tjing kennismaakte, na haar aanvankelijke scepsis te hebben overwonnen ontdekte ze hoe het boek een grote morele steun kan bieden in tijden van persoonlijke crisis.

Nederlandstalig- Paperback- 240 p.

Het land van de dochters- Yang erche namu & Christine Mathieu- 5€

De Chinezen noemen het Moso-gebied ‘het land van de dochters’. Een unieke matriarchale samenleving, waarin dochters belangrijker zijn dan zonen, waar er geen woord voor vader bestaat en waar het huwelijk als iets achterhaalds wordt gezien. Zo gaan mannen en vrouwen geen vaste relaties aan en wonen ze ook niet samen. Volwassenen blijven bij hun moeder wonen en helpen mee met de zorg voor de kinderen van hun inwonende zussen.
Het land van de dochters is het autobiografische verhaal van een meisje dat opgroeit in deze bijzondere samenleving, aan de voet van het Himalaya-gebergte. Namu heeft een sterke eigen wil, en als Chinese ambtenaren in het dorp komen zoeken naar zangtalent grijpt ze haar kans en doet iets onvergeeflijks: ze verlaat het huis van haar moeder om de wereld buiten het Moso-gebied te ontdekken.
Het land van de dochters is een wonderbaarlijk verhaal, dat inzicht geeft in een geheel andere cultuur. Het is een universeel verhaal over moeders en dochters, de strijd die hen uit elkaar drijft en de liefde die hen weer samenbrengt.

Nederlandstalig- Paperback-304 p.

Gevangene van de rode garde- Nien Cheng- 8€

Gevangene van de Rode garde is het verhaal van de culturele revolutie verteld door een slachtoffer. Het is een gedetailleerd, autobiografisch verslag van een vrouw in de hogere kringen, die moest aanzien hoe de Rode Gardisten haar huis plunderden, die jarenlang eenzame opsluiting en talloze uitputtende en vernederende verhoren moest doorstaan, die werd mishandeld en gemarteld, wier dochter werd vermoord door de maoïstische autoriteiten (‘zelfmoord’volgens de officiële lezing), en die na de uiteindelijke rehabilisatie besloot haar vaderland voorgoed te verlaten. Een aangrijpend ego-document van iemand die de culturele revolutie wist te overleven.

Nederlandstalig- paperback – 484 P.

Wilde Zwanen drie dochters van China- Jung Chang-5€

Alleen schrijvers met een uitzonderlijk talent lukt het om grote historische gebeurtenissen zo te beschrijven dat de lezer diep geëmotioneerd raakt. Een schrijver moet ook over veel overtuigings- en verbeeldingskracht beschikken om de lezer deelgenoot te maken van de gevoelens die de personages beheersen. Over dat talent beschikt de Chinese schrijfster Jung Chang. In wilde zwanen, drie dochters van China vertelt zij de buitengewone levensgeschiedenis van haar grootmoeder, concubine van een generaal in het feodale China: haar moeder, hoge partijfunctionaris tijdens het communistische bewind; en ten slotte het indrukwekkende verhaal hoe zij zelf als jong meisje in China opgroeide. Wilde zwanen geeft een panoramische visie van drie vrouwen op een complexe samenleving in de vorm van intieme memoires, prachtige portretten en verteld als een meeslepende kroniek van het twintigste – eeuwse China. En ondanks de haast onvoorstelbare gruwelen die de familie van Jung Chang ten deel zijn gevallen en die door de auteur op bijna onderkoelde manier worden beschreven, is wilde zwanen een indrukwekkende getuigenis van optimistisch geloof in een rechtvaardige samenleving met gelijke rechten en gelijke kansen voor ieder individu.

Nederlandstalig- 561 P.

De laatste Keizer van China was een kind- Edward Behr- 5€

De geschiedenis van Pu Yi, de laatste Chinese keizer, is zonder meer kleurrijk en bizar te noemen. Nog niet eens drie jaar oud werd het nietsvermoedend knaapje in 1908 tot keizer gekroond. Tijdens de zeer lange ceremoniële plechtigheid riep het kind overstuur: ‘Ik wil naar huis!’Door de bijgelovige hovelingen werd dit als een ongunstig voorteken beschouwd. En zij kregen gelijk: Pu Yi’s leven zou een aaneenschakeling worden van intriges, opstanden, oorlogen, misleiding en corruptie. Tot aan zijn dood op zestigjarige leeftijd werd hij geobsedeerd door panische angst voor samenzweringen, ongunstige voortekenen en alle mogelijke kwalen. En niet ten onrechte, zoals uit zijn levensverhaal blijkt. Meerdere malen werd hij door intriganten afgezet, gevangen gehouden en met de dood bedreigd.

Nederlandstalig- Paperback-281 P.

Het tedere kind- Lulu Wang- 5€

Drie beslissende periodes uit het leven van hoofdpersoon Lilan staan centraal: de tijd van haar nulde tot haar zesde, over misbruik en incest; de jaren aan de universiteit, over ontluikende liefde op de campus; en het heden, over Lilan’s liefdesleven en auteurschap.
Het tedere kind is een aangrijpende en moedige roman, die subtiel switcht van episode naar episode en van droom naar realiteit, geschreven door een auteur die vele tegenslagen heeft moeten overwinnen. De roman vormt een meeslepend portret van een zich kwetsbaar opstellende jonge vrouw en biedt een verzoening met de fantomen van het verleden. Het is een monument voor alle mensen die in hun jeugd zijn misbruikt en die in de stem van Lilan wellicht de woorden kunnen horen die ze zelf altijd zochten.

Nederlandstalig-Paperback-396 P.

Het lelietheater-Lulu Wang-5€

Het lelietheater, de titel van haar indrukwekkende, vuistdikke debuutroman over de jeugd van een meisje tijdens Mao’s culturele revolutie, heeft bij een groot publiek een verpletterde indruk gemaakt. Lulu wangs aangrijpende beschrijvingen van de tijd die ze met haar moeder in een heropvoedingskamp doorbracht, en de ontroerende vriendschap met een meisje uit een andere kaste schetsen een indringend beeld van de tijd waarin verraad, intriges en politieke spanningen hoogtij vierden.

Nederlandstalig-paperback-512 P.

Dagboek van Geisha-Arthur Golden-5€

Met de wijsheid van een vrouw die het einde van haar leven nadert, vertelt Sayuri haar levensverhaal. Dat verhaal begint in 1929, in een vissersdorpje, op het moment dat Sayuri’s leven een dramatische wending neemt. Haar moeder is ziek, haar vader oud en versleten. Door een bizar ongeluk komt ze onder de aandacht van meneer Tanaka, de rijkste man van het dorp, die haar vader weet over te halen zijn acht jaar oude dochter aan een geishahuis in Kyoto te verkopen.
In het decadente hart van Kyoto maakt Sayuri zich de vaardigheden van een geisha eigen. Achter een façade van luxe wordt zij met harde hand opgeleid in de kunst van het vermaken en verlokken van machtige mannen. Maar wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en de geishahuizen hun deuren sluiten, moet Sayuri haar leven opnieuw inrichten en haar vaderland verlaten.

Nederlandstalig-paperback-462 P.

Snowboarding to Nirvana- Frederick Lenz-5€

With humor and a lively style of writing, Frederick Lenz conveys the spiritual enlightment to be found in tantric Buddhism and helps a Western reader to enter easily into that traditioin..an enjoyable and illuminating read.

Engelstalig-paperback-225 P.

Dansende Kraanvogel- Frank Ching- 5€

DANSENDE KRAANVOGELS vertelt het verhaal van de voorouders van journalist Frank Ching. Tijdens de speurtocht naar zijn familie wordt Frank Ching van de ene voorvader naar de andere gevoerd, waarbij hij met steeds weer andere situaties, gebruiken en tradities in aanraking komt. In de levens van zijn voorouders is de geschiedenis van China zelf weerspiegeld, vanaf de dagen van het oude keizerrijk tot de ontwikkeling van ´s werelds dichtstbevolkte communistische republiek. Gaandeweg maakt de lezer kennis met de verschillen tussen Chinese en westerse poëzie, begrafenisrituelen, de rol van courtisanes en huwelijksceremoniën DANSENDE KRAANVOGELS is de persoonlijke neerslag van de geschiedenis van China, een land rijk aan tradities en legenden die nog steeds een belangrijke rol spelen. Het is ook het verhaal van mensen van allerlei pluimage – dichters, hoffunctionarissen, ministers en geleerden – die zich staande proberen te houden in moeilijke tijden, onder een hard regime.

Nederlandstalig-hardcover-383 P.

Wachtend op de dageraad- Han suyin-8€

Wachtend op de dageraad is tegelijk het verhaal van een grootse en meeslepende liefde waarin Oost en West elkaar ontmoeten, en het met liefdevolle aandacht voor details geschreven verslag van bijna dertig jaar dagelijks leven in China.

Nederlandstalig-Paperback-574 P.

Bestellingsformulier

Wij werken volgens de AVG privacy wetgeving. Bekijk hiervoor onze Privacy Statement.

Aanraders!

Roel Thijssen – Schaduwkoning