Lectuur

Deze pagina biedt je een overzicht van de verschillende onderwerpen in onze database van artikelen. 

Cultuur

Het begrijpen van de Chinese geneeskunde begint bij het begrijpen van de onderliggende cultuur.  Geschiedenis, antropologie, sociologie, … het behoort allemaal tot het vakgebied.

Basic Theorie

Alles begint bij de basis.  Yin yang, wuxing en basis idee├źn over hoe er vanuit de Chinese geneeskunde gekeken wordt naar het menselijk lichaam.

Yangsheng Lifestyle

Gezondheid begint in eerste instantie met preventie en een gezonde lifestyle.  Het principe van Yangsheng kun je vergelijken met de opkomende trend van leefstijlgeneeskunde, alleen een heel pak ouder dan en gefundeerd in traditie.

Body & Mind Practices

Oefeningen voor lichaam en geest vormen een basis concept binnen zowel de leefstijl evenals een onderdeel van de Chinese geneeskunde.  Zaken zoals qigong, taiji, daoyin, meditatie, enz… vromen een essentieel onderdeel van de Chinese gezondheidscultuur.

Chinese Medicine

Nu we de basis onder de knie hebben en uit eigen ervaring weten wat gezondheid is kunnen we kijken naar hoe we anderen kunnen ondersteunen in hun streven naar gezondheid.  Acupunctuur, moxa, cupping, guasha, … het zijn allemaal technieken die gehanteerd worden in het licht van een gemeenschappelijk theoretisch model.

Interview Overzicht

Leren van elkaar.  Dat is de kerngedachte achter het interviewen van professionals uit het veld. 

.
.