L – Chinese Medicine

Op weg met de Kanaaltheorie

Chinese geneeskunde , alsook andere Oosterse geneeswijzen zijn allen gebaseerd op het werken met de kanaaltheorie of meridiaan theorie. In dit artikel willen we een verkenningstocht maken doorheen de geschiedenis van dit fenomeen om op die manier meer inzicht te krijgen in het hoe en waarom. Daarnaast kijken we naar de reikwijdte van de kanaaltheorie en welke aspecten noodzakelijk zijn om tot een volledig begrip te komen

De magie van Chinese geneeskunde

Dit artikel gaat over de zoektocht naar de roots van Chinese geneeskunde. Een onderwerp dat menig discussie op gang brengt. Al zeker als we het dan nog hebben over de magie ervan. Want er is of mag natuurlijk helemaal niets magisch zijn aan die Chinese geneeskunde. Ontdek hier waarom dit onterecht is.

Chong Mai – De sleutel tot jezelf

Chong Mai is de benaming van de centrale meridiaan die ons meest ‘Yinne’ punt [Hui Yin] verbindt met ons meest ‘Yange’ punt [Bai Hui]. Chong 衝betekent marcheren, penetreren en/of circuleren. De Chong mai wordt ook wel de zee van baarmoeder en bloed, de zee van de 12 meridianen, de zee van Yuan Qi, en de oorsprong van de driewarmer genoemd.  Lees er meer over in dit artikel.