Welkom in onze maandelijkse nieuwsbrief
Knowledge Updates
Blog – De pathologie van emoties
In één van onze eerdere posts hadden we het over het wel of niet uiten van emoties. Daarin kwam naar voren dat we vanuit de Chinese cultuur vaak minder het uiten van emoties zien. Niettemin omdat er in eerste instantie veel minder belang wordt gehecht aan het tot expressie brengen van emoties. Iets wat in onze Westerse cultuur een must is geworden. Je moet het vooral uiten, niks opkroppen want dat veroorzaakt problemen. Deze discussie ging met name over het wel of niet uiten van emoties. Daarbij was de stelling dat we onszelf moeten afvragen wat de waarde is van het uiten van emoties. Doen we dit op een constructieve manier of is het vooral een belasting voor onze omgeving. Uiten we onze emoties als onderdeel van het verwerkingsproces of is het een roep om aandacht. Een spotlight op diezelfde emoties. Deze blog gaat niet zozeer of we onze emoties wel of niet moeten uiten (spoiler alert: daarover komen we wel tot een bepaalde conclusie) maar gaat eerder over de aard van de emoties zelf – los van wat we ermee doen. Lees het volledige artikel
.
Chinese Voedingsleer – Nieuwe website
Altijd al willen een stukje voedingsleer integreren in je praktijk als acupuncturist maar geen idee waar te beginnen? Neem dan eens een kijkje op:
Vanuit ons ‘onderwijs’ thema [Promtie – Onderzoek – Onderwijs] zijn we volop bezig met het opzetten van handvaten voor beoefenaars en gebruikers van de Chinese geneeskunde. Hiervoor hebben we de afgelopen jaren meerdere cursussen en bijscholingen gevolgd over het onderwerp. Vanuit de Stichting hebben we besloten dat we die inzichten graag willen delen. We zijn ervan overtuigd dat elke behandelaar een betere service kan leveren als die ook wat kennis met zich meedraagt mbt de Chinese voedingsleer. We hopen dat je er baat bij hebt en zijn uiteraard benieuwd naar jullie ervaringen en bevindingen. Van elkaar leren is samen leren.
.
Het geheim van Talisman in de gezondheidszorg en de markt
Wie de Chinese geneeskunde kent vanuit zijn roots in het Daoisme zal vast niet onbekend zijn met het concept van fu ofwel talisman bij het therapeutische proces. Dit artikel gaat over de boom die deze manier van healing kende in de 20e eeuw net voor de Culturele revolutie. Een uitzonderlijk artikel die je kennis laat maken met deze unieke manier van geneeskunde. Lees het artikel
.
Documentaire
Updates
Een unieke lifestyle box. Deze maand mochten we ons nieuwe project voorstellen waar we meer dan een jaar aan hebben gewerkt. De toolkit om zelfstandig aan de slag te gaan mbt je gezondheid. Een box met handleiding (leefstijlgids) – kruiden / thee / guasha schreper / moxa stick en online toegang tot tutorials. Super leuk voor jezelf maar mogelijks nog leuker om cadeau te geven.
Bekijk onze productvoorstelling op YouTube. Speciaal voor onze nieuwsbrieflezer – Gratis verzending – zet de verzending op afhalen en vermeld ‘Nieuwsbrief’ bij de opmerkingen en je krijgt hem zo bij je thuis gestuurd.
.
Hou je het liever enkel bij thee – dan hebben we een mooie kerstspecial voor jullie samengesteld. Zwarte thee / Goji bessen / Rozenbloesem. Niet alleen erg lekker maar ook super gezond.
Leuk voor onder de kerstboom – gratis verzending en slechts 19,99 euro.
.
Boekentip
Red China Blues gaat over Wongs adembenemende – en ironische – herinnering aan haar onstuimige, zes jaar durende romance met het maoïsme die begon te verflauwen toen ze zich bewust werd van de wrede werkelijkheid van het Chinese communisme. Tenslotte leidde dit bewustzijn tot haar terugkeer naar het westen. Toen ze eind jaren tachtig als journaliste terugging naar China versloeg ze het meedogenloze politieoptreden op het Tiananmenplein en het woelige tijdperk van kapitalistische hervormingen onder Deng Xiaoping.
In een laconiek, boeiend en vaak surrealistisch verslag vertelt ze over de verschrikkingen die leidden tot haar ontgoocheling van het arbeidersparadijs. En door de verhalen van mensen – onder andere het verhaal van een ongelukkige jonge vrouw die voor geld werd uitgehuwelijkt, en over China’s beroemdste dissident, een arts die penissen verlengt – weet Wong een buitengewoon boeiend portret te schetsen van het volkrijkste land ter wereld.”
.
Agenda
Ook onze agenda is weer up to date. Zelf je activiteiten terug zien op onze site? Neem contact op voor de samenwerkingsmogelijkheden. (geen kosten aan verbonden)
|