B – Feng Shui

2e Hands – Eigen boeken

Feng Shui Encyclopedie- Lillian Too 15 euro

Ontdek in dit rijk geïllustreerde boek de oorsprong, essentie,
principes en toepassingen van feng shui, bijeengebracht door een
van de meest vooraanstaande auteurs op dit gebied. Dit boek
helpt de lezer in de dagelijkse zoektocht naar harmonie, balans,
levensvreugde, innerlijke rust en welzijn. Dit praktische handboek
behandelt alle essentiële elementen van feng shui in
acht delen. Met honderden illustraties, verhelderende lijntekeningen en
schema’s, speciaal gemaakte foto’s en informatieve kaderteksten.

Nederlandstalig-hardcover-359 p.

Feng shui- Harmonie in wonen en werken- Lillian Too- 8€

Feng-shui is de oude Chinese wijsheid aangaande de kunst van het leven in harmonie met de omgeving. Letterlijk betekent het ‘wind en water’, wat verwijst naar de vorm van onze woonplaats aarde zoals die is bepaald door deze twee elementen. Feng-shui dateert al van vierduizend jaar geleden en wordt tegenwoordig ook in het Westen steeds meer toegepast. Wat feng-shui precies inhoudt en hoe men de principes ervan in de praktijk kan brengen, zet de succesvolle zakenvrouw Lillian Too in dit ruim geïllustreerde boek duidelijk uiteen. Haar adviezen hebben vooral betrekking op het aanbrengen van veranderingen in zowel de privé als in de zakelijke omgeving, van de aankleding en inrichting, tot de locatie van huis en kantoor. Haar praktische adviezen worden geschraagd door beschouwingen over Chinese religie, tradities en symboliek. Feng-shui op verantwoorde wijze in praktijk gebracht, kan gezondheid bevorderen, relaties verbeteren en voorspoed bewerkstelligen in geestelijke en zakelijk opzicht.

Nederlandstalig- Hardcover- 223 p.

Het Fengshui tuinboek- lillian too-10€

Feng-shui is gebaseerd op oude Chinese wijsheden en behelst de kunst om optimaal te leven in harmonie met de omgeving. Lillian Too, gezaghebbende autoriteit op dit gebied, zet in dit boek duidelijk uiteen hoe men de positieve kracht van feng-shui kan aanwenden in de tuin. Het vormt daarmee een uiterst waardevolle aanvulling op haar eerdere bestseller Feng-shui, harmonie in wonen en werken.

Nederlandstalig-hardcover-224 P.

Zen tuinen-Sunniva harte-15€

Zentuinieren ais tegengif voor de stress in ons hectisch, hedendaags bestaan, als balsem voor de ziel. Een zentuin is in staat zelfs in het allerkleinste stadstuintje de illusie van ruimte te creëren, en een sfeer van orde, rust en kalmte te scheppen. De klassieke zentuinen werden door Japonse monniken ontworpen en worden als nationale monumenten in ere gehouden. Door middel van uitleg en interpretatie van de beginselen en de symboliek van de zenfilosofie stelt Zentuinen de tuinbezitter in staat de zuiverheid van deze denkwijze, die de traditionele exponenten tientallen jaren van toegewijde overdenking kostte, in zijn eigen tuin toe te passen. De zentuin brengt ons weer in contact met de elementen. Een enkel rotsblok kan een machtig gebergte voorstellen, gesnoeide struikjes drijvende wolken, grind of leisteen een waterstroom, elke steen, ieder ornament is uitgekozen en neergezet om wabi te creëren, een bescheiden maar verfijnde schoonheid. Met evenveel recht kan men echter stellen dat zenbeginselen de tuin in balans brengen en dus een grotere harmonie en een gevoel van vrede geven. Of u nu zen volledig omhelst of slechts de ideeën in een wat conventionelere tuincompositie toepast, uw tuin zal er een onmisbaar natuurlijk evenwicht door krijgen. Een zentuin is milieuvriendelijk – geharkt zond heeft minder water nodig dan een gazon – en het gebruik van bestrijdingsmiddelen wordt tot een minimum beperkt. In Zentuinen worden praktische adviezen over de juiste beplanting gegeven en wordt getoond hoe een moderne tuin in een prachtige, harmonieuze buitenruimte kan worden omgetoverd.

Nederlandstalig-Hardcover-160 P.

Bestellingsformulier

Wij werken volgens de AVG privacy wetgeving. Bekijk hiervoor onze Privacy Statement.

Aanraders!

Eva Wong – A Master Course in Feng Shui