Home

Stichting Chinese Yang sheng en TCM 中医养生基金会

Alles wat je moet weten over de Chinese geneeskunde en gezondheidsleer

Chinese geneeskunde is een ruim en complex begrip.  Het vakgebied raakt vele vlakken en afhankelijk van de visie en achtergrond van waaruit je de materie benadert wordt het alleen maar breder of wordt je een bepaalde richting in gestuurd.  Deze website wil met name een bron van informatie zijn om jou te ondersteunen in je zoektocht door het uitgestrekte woud dat Chinese geneeskunde en Yangsheng heet. Zowel voor de leek als voor de professional.

Ja! Ik wil graag meer weten over Chinese geneeskunde en Yangsheng.

Ja! Ik wil graag weten waar ik terecht kan voor leuke activiteiten of ik wil graag mijn eigen activiteit promoten.

Promotie van activiteiten kun je terug vinden op onze Agenda feature.

Ja! Ik wil graag meer weten over Chinese geneeskunde en Yangsheng gezondheidscultuur.

In onze bibliotheek vind je alles wat je moet weten over de basis aspecten van de Chinese geneeskunde en gezondheidscultuur. Daarnaast kun je je abonneren op ons trimestrieel magazine waar je de meest recente interviews en artikelen terug vindt. Bij jou in de bus. Daarnaast vind je meer informatie over lesgevers of behandelaars in één van onze interviews. Leren kijken naar het onderwerp vanuit verschillende standpunten helpt je kwaliteit onderscheiden en de aanpak te vinden die het beste bij jou past. In onze boekenkast vind je verder aanbevolen lectuur alsook 2e hands boeken.

Ja! Ik wil mij graag als professional oriënteren in het vakgebeid.

Onderwijs gebeurt in Nederland en België op verschillende manieren. In ons hoofdstuk organisaties vind je meer informatie over verschillende instanties en opleidingscentra. Maar ook een stukje achtergrond over wetgeving en beroepsverenigingen komen aan bod.

Ja! Ik wil mij als professional verder verdiepen in de materie.

Onderzoek is een belangrijk gegeven willen we als vakgroep Chinese geneeskunde een volwaardige plek geven binnen de gezondheidszorg. Daarom vind je op deze website relevant onderzoek en interessante bronverwijzingen. Daarnaast voeren we ook eigen onderzoek uit naar hoe we een Chinese benadering van gezondheid kunnen integreren in onze maatschappij via onze Goede Doel initiatieven.

Heb je vragen of kom je ergens niet uit – twijfel dan niet om contact op te nemen via info@cnys-tcm.com en wie weet kunnen we je verder op weg helpen. Alvast veel plezier met je reis doorheen de Chinese geneeskunde!

“Omdat gezondheid onze belangrijkste troef is”