Workshops

Onze afdeling Yang Sheng CONNECT is de drijvende kracht achter onze workshops.  Het verbinden van experts binnen het vakgebied met instellingen of studenten.  Bij het opzetten van de workshops is de insteek van de organisatie tweevoudig:

  1. Het creëren van werkgelegenheid voor de professional binnen het veld.
  2. Studenten een gevarieerd en uitgebreid programma workshops aanbieden.

De prijssetting van onze workshops proberen wij op die manier op te zetten dat het betaalbaar blijft voor de student en dat het een aantrekkelijk en waardig loon oplevert voor de lesgever.  Daarnaast gaat een klein percentage naar de organisatie om de gemaakte kosten te kunnen dekken.  Vanuit de Stichting betreft het dus een non-profit activiteit.

Accrediteren of niet?

Vaak krijgen wij de vraag of onze workshops geaccrediteerd zijn.  Dit is een vraag waar we als Stichting grondig hebben over nagedacht en wij hebben uiteindelijk besloten de keuze te maken onze workshops niet te laten accrediteren.  Graag nemen we je mee in ons beslissingsproces.

Het laag houden van deelnamekosten is bij ons een prioritair punt.  Door het laag houden van de prijs willen wij studenten stimuleren om vaker workshops te volgen.  Dit komt niet alleen de ontwikkeling van de student ten goede, het zorgt ook voor meer werkgelegenheid voor de lesgever.  De twee belangrijkste doelstellingen bij het opzetten van het workshop-concept.

Het laten accrediteren kent verschillende adders onder het gras:

Ten eerste wordt de prijs van een workshop een flink stuk duurder wil je deze geaccrediteerd hebben.  Dat zorgt ervoor dat mensen minder workshops kunnen volgen maar ook dat een minder kapitaal krachtig deel van de studenten buitengesloten wordt van deelname.  Daarnaast betalen deelnemers dezelfde prijs ongeacht ze profijt hebben van de accreditatie of niet.  Mensen die geen voordeel ervaren door een accreditatie betalen dan meer voor dezelfde service.  Denk aan mensen die niet of bij een andere beroepsvereniging zijn aangesloten, mensen die uit het buitenland komen ed.  Voor hun is een accreditatie niet interessant en zou het dus onrechtvaardig zijn meer geld te vragen voor iets waar ze geen voordeel bij hebben.  Willen wij als Stichting onpartijdig handelen dan zouden we accreditatie moeten aanvragen bij Zhong, NVA, NBCGYi, VBAG, RBCZ enz.. ; met alle bijhorende kosten van dien.

Als tweede punt heeft het niet accrediteren van de workshops als voordeel dat wij ons niet opstellen als concurrent van de gevestigde opleidingscentra die deze geaccrediteerde workshops wel aanbieden.  Ook dit is een belangrijk punt gezien wij als Stichting de ontwikkeling van TCM en Chinese gezondheidscultuur wensen te promoten en als gevolg daarvan dus ook diezelfde opleidingscentra dienen te ondersteunen.

Wij hopen u snel te mogen verwelkomen op één van onze workshops.

Het programma voor 2019 zal binnenkort op onze website verschijnen.

Hebt u zelf interesse in specifieke onderwerpen en zou u graag hierover een workshop willen volgen, laat het ons dan even weten en wie weet kunnen we ook een workshop met jouw favoriete onderwerp aan bod laten komen.

Aanmeldingsformulier Workshop

Wij werken volgens de AVG privacy wetgeving. Bekijk hiervoor onze Privacy Statement.