Guanyin & Relaties

Workshop – “Oosterse wijsheid en wijze zelfstandigheid” – Eigentijdse benadering van Guanyin boeddhisme en het werken met Oosterse denkbeelden in je relatie met cliënt of leerling.

Aanmeldingsformulier Workshop

Inhoud

In de Westerse samenleving zijn Oosterse religies enorm populair geworden. Boeken als de Yi Jing, Boeddhistische en Taoïstische geschriften worden gebruikt als raadgevers in het dagelijks leven. In iedere samenleving en in iedere cultuur reageren individuen volgens patronen die overeenkomen met hun achtergrond. Deze achtergronden  zijn zeer variabel, zowel persoonlijk als cultureel. Mensen kunnen hun culturele achtergrond echter niet zo maar ‘’afleggen’’. Hoe ga je zelf om met Oosterse wijsheid? Nederlandse docenten en behandelaars in disciplines van Chinese benaderingswijzen (Geestelijke raadgevers, docenten Tai Ji, Qi Gong, Traditionele Medicijnen en dergelijke) hebben vaak niet in de gaten wat het culturele effect is op hun cliënten. Toch zijn deze achtergronden bepalend voor de perceptie van vertrouwen, capaciteit, autoriteit en voor alles verwachting. Wil je meer weten over deze invloeden en hoe je effectiever kan communiceren met je cliënt/leerling? Volg dan deze workshop.

In deze workshop komen de volgende aspecten aanbod:

 • Wat voor invloed hebben de waarden & normen en historische context van een samenleving op jou tijdens de communicatie met jouw cliënt/ patiënt/leerling. Wat zijn de culture componenten van je eigen achtergrond? (d.m.v. een assessment)
 • Hoe werkt Westerse verwachting in Oosterse denkbeelden: Chinese Guanyin orakel.
 • De individuele balans tussen ondersteuning en afhankelijkheid in alle therapeutische (ook psychotherapeutische) relaties.
 • (Spirituele) Onafhankelijkheid als einddoel van een ontwikkelingsproces.
 • Herkennen van innerlijke gevoel en emotionele waarden.
 • Chinees Guanyin boeddhisme als voorbeeld van geloof syncretisme.  Als ook een voorbeeld van de mogelijkheden voor individuele keuzes in een gezonde vorm van spirituele ontwikkeling.

De werkwijze

 • Uitgebreid interactief seminar over de onderwerpen
 • Een speciaal ontwikkelde communicatie assessment.
 • Oefeningen in praktijk communicatie
 • Discussie en creatieve uitwisseling
 • Boek: Guanyin, compassie is een individuele keuze’’ (t.w.v. 24euro)

Docente: Drs. Mariska Stevens

Specificaties

Vrijdag 29 september 2017 @ Amsterdam-Oost (de exacte locatie wordt doorgemaild) 10u tot 17u.   Breng je eigen lunch mee.  Koffie en thee zijn voorzien.

 
Kosten voor de workshop bedragen 75 euro incl. BTW, dit is inclusief het boek: Guanyin: Compassie is een individuele keuze. Voor verdere informatie over de docente van dit evenement neemt u een kijkje op de website www.crossroadsculture.com.

U kunt zich registreren door het formulier bovenaan de pagina in te vullen of door een mail te sturen naar info@cnys-tcm.com.  Na enkele minuten krijgt u een auto-reply ontvangstbevestiging, mocht u dit niet ontvangen gelieve dan contact met ons op te nemen.  Wanneer u de pre-reservatie mail ontvangt dient u 75 euro over te maken aan de Stichting CNYS met vermelding van naam en workshop.  Na ontvangst van betaling is de registratie volledig en krijgt u hiervan bevestiging.